Verkiezingen18 - Stadslijst ijvert voor meer repetitielokalen in Oostende

door
Belga
Leestijd 2 min.

Volgens de Stadslijst heeft Oostende nood aan meer repetitieruimte voor muzikanten. Om dat programmapunt kracht bij te zetten, verzamelden enkele muzikale politici voor Hotel Terminus, waaronder ook sp.a-voorzitter John Crombez en burgemeester Johan Vande Lanotte. "Met deze ludieke actie willen we de aandacht vestigen op het gebrek aan repeteerruimtes voor muzikanten", legt burgemeester Johan Vande Lanotte uit. Hij is lijsttrekker voor de Stadslijst. "Jongeren kunnen tot hun 25ste terecht bij jeugdclubs, maar daarna is het voor bands echt zoeken. Wij willen alle Oostendenaars de kans geven om te repeteren. Het stadsbestuur kocht onlangs Hotel Terminus, dus daar zijn zeker mogelijkheden, maar ook het Entrepot naast het douanekantoor kan onderdak bieden aan lokale bands. Met de aankoop van Hotel Terminus zijn de eerste stappen al gezet, maar we willen hier graag mee voortdoen na de verkiezingen."

John Crombez, naast politicus ook muzikant, nam zaterdagochtend zelf de gitaar ter hand om de eis kracht bij te zetten. De nationale voorzitter van de sp.a staat op nummer 29 op de Oostendse stadslijst. "Oostende Bulkt van muzikaal talent, dus moeten we er alles aan doen om dit talent maximale kansen te geven. Hotel Terminus en het Entrepot kunnen de nood aan lokalen zeker invullen", vertelt Crombez.

De Stadslijst maakt van verjonging een centraal thema. "De kust veroudert, en daar is niets mis mee, maar willen graag ook dat veel jonge mensen zich hier goed voelen", aldus Vande Lanotte. Op de lijst staan dan ook heel van jongeren. Onder de noemer Geweldig Jong mochten zij zelf een programma opstellen met punten die voor hen belangrijk zijn.

bron: Belga