“Van Overtveldt maakt rekenfout van 34 miljoen bij schuldberekening Mechelen”

Van Overtveldt maakt rekenfout van 34 miljoen bij schuldberekening Mechelen

Volgens Mechels schepen voor Financiën Walter Schroons (CD&V) maakte de lokale N-VA-afdeling een financiële blunder tijdens een persconferentie op donderdag. Daar had partij zich bezorgd uitgedrukt over de schuldenlast van de stad en gezegd dat de Stadslijst die schuldcijfers fout had berekend. Schroons spreekt over een pijnlijke persconferentie van de N-VA. “Niet enkel omwille van het feit dat N-VA al vijf jaar en acht maanden deel uitmaakt van deze coalitie, maar vooral omwille van een aantal flagrante fouten in hun berekeningen”, zegt hij.

De N-VA, met federaal minister voor Financiën Johan Van Overtveldt als lijstduwer, zegt dat de Stadslijst de schulden van de autonome gemeentebedrijven verzwijgt bij hun berekeningen. Volgens schepen Schroons zit dat bedrag dan weer vervat in de totale schuld van de stad, waardoor dat bedrag in de berekening van de N-VA twee keer geteld wordt. “Deze dubbel-telling van afgerond 34 miljoen euro geeft dus uiteraard een absoluut verkeerd beeld van de gehanteerde cijfers.”

De schepen zegt dat de stad niet werkt met cijfers van de Stadslijst, die de N-VA gebruikte, maar met data van de financiële dienst. “Dit zijn de enige betrouwbare gegevens”, aldus Schroons.

bron: Belga