Red Dragons starten woensdag met duel tegen Argentinië

Red Dragons starten woensdag met duel tegen Argentinië

Zondag gaat het WK volleybal voor mannenteams van start. Dan nemen gastlanden Italië en Bulgarije het op tegen respectievelijk Japan en Finland. België (FIVB 15) opent volgende week woensdag in poule A tegen Argentinië (FIVB 7). Een dag later staat het duel met gastland Italië (FIVB 4) op het programma. Nadien volgen nog duels met Slovenië (FIVB 23-15/09), Japan (FIVB 12-16/09) en de Dominicaanse Republiek (FIVB 38-17/09). Alle groepswedstrijden van de Belgen, vorig jaar vierde op het EK, worden in Firenze gespeeld.

De beste vier van elke poule stoten door naar de tweede groepsfase. Daarin worden vier poules van vier teams gecreëerd. Vier jaar geleden strandden de Red Dragons in Polen in de eerste groepsfase, voor België was het een eerste WK-deelname in 36 jaar. In 1970 realiseerde België zijn beste WK-resultaat, met een achtste plaats.

De Red Dragons werkten dinsdag en woensdag nog twee oefeninterlands af bij het Polen van voormalig Belgisch bondscoach Vital Heynen. Het team van Andrea Anastasi verloor telkens met 3-1 van de regerende wereldkampioen. Zaterdag volgt de uitwuifwedstrijd in Aalst tegen Australië.

bron: Belga