Eerste Huis van het Kind geopend in Brussel

Eerste Huis van het Kind geopend in Brussel

Brussels staatssecretaris Bianca Debaets, en VGC-Collegelid bevoegd voor Gezin, heeft vandaag het eerste fysieke Huis van het Kind, gelegen in Nieuwland in Brussel, geopend. Het huis, dat de naam “Ket in Brussel” krijgt, stelt de deuren open voor ouders die vragen hebben over alles wat met opvoeding te maken heeft. Ouders die moeilijkheden ondervinden bij het opvoeden van hun kinderen in een grootstad als Brussel kunnen zich vanaf nu begeven naar het Huis van het Kind “Ket in Brussel”. Daar kunnen ze terecht met al hun vragen over inschrijven in de kinderopvang, zwangerschap, verzorging, gezonde voeding en opvoeding.

Daarnaast is er ook ruimte voor een persoonlijk gesprek, groepssessies met andere ouders of een sessie met gezinsprofessionals. “Opvoeden is niet altijd makkelijk. We helpen ouders die met vragen zitten op een laagdrempelige en professionele manier in Huis van het Kind”, vertelt staatssecretaris en VGC-collegelid Debaets (foto).

De Vlaamse gemeenschapscommissie investeerde meer dan 3 miljoen euro in de gezinsvoorzieningen van het Huis van het Kind. Verschillende organisaties nemen hun intrek in “Ket in Brussel”. De ouders en kinderen worden er ontvangen door het consultatiebureau Baboes van Kind en Gezin, de fietsende vroedvrouwen van Wheel of Care en er is de eerste Brusselse pamperbank. Overtollige luiers kunnen gedeponeerd worden in de pamperbank en worden nadien voor 1 euro verkocht in pakketten van 25 luiers.

In de komende jaren zal er ook in Schaarbeek en in Jette een Huis van het Kind openen.

bron: Belga