Weerbericht: zwaarbewolkt en lokale buien

Weerbericht: zwaarbewolkt en lokale buien

Het blijft deze namiddag nog zwaarbewolkt, met lokale buien en maxima tot 21 graden. ’s Avonds verlaten de laatste buien het oosten van het land en wordt het overal droog en wisselend bewolkt. Rond middernacht neemt de bewolking vanaf het westen opnieuw toe en trekt later een regenzone langzaam van west naar oost over het land. De minima liggen tussen 8 en 14 graden, verwacht het KMI. Een regenzone trekt morgenochtend vanaf het centrum verder oostwaarts en verlaat ons land in de loop van de namiddag. Aan de achterzijde hiervan krijgen we droog weer met afwisselend opklaringen en stapelwolken. Het wordt wat frisser, met maxima tussen 14 en 18 graden, bij een matige westenwind.

Zaterdag begint zonnig met later een snelle toename van hoge wolkensluiers. In de loop van de dag neemt ook de lage en middelhoge bewolking toe vanaf de kust, met hier en daar wat lichte regen als gevolg. In het zuidoosten van het land blijft het overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 16 en 17 graden in de Ardennen en 21 graden in Belgisch Lotharingen met waarden rond 19 graden in de rest van België.

Zondag wordt het wisselend bewolkt, maar blijft het nagenoeg overal droog. Een lokale regenbui is echter niet uitgesloten. De maxima variëren van 16 tot 22 graden, bij een zwakke tot matige wind.

Begin volgende week wordt droog en overwegend zonnig weer verwacht. De maxima stijgen maandag en dinsdag tot een graad of 25, woensdag wordt het mogelijk nog iets warmer.

bron: Belga