Weerbericht: kans op onweer

Weerbericht: kans op onweer

Na het optrekken van het ochtendgrijs is het vandaag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In het westen van België is wat lichte neerslag mogelijk terwijl in het centrum en het oosten enkele fikse buien met onweer tot ontwikkeling kunnen komen. In de loop van de namiddag wordt het opnieuw droog in het westen en komen er opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en lokaal 21 graden elders, voorspelt het KMI. Vanavond verschijnen er opklaringen. Maar in de loop van de nacht bereikt al een nieuwe storing met lichte neerslag de kuststreek. Die breidt zich daarna uit naar het centrum van het land. De minima liggen tussen 7 en 15 graden.

Morgen trekt een regenzone van west naar oost door het land. Na de doortocht ervan wordt het droger met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden.

Zaterdag steekt een regenzone de Noordzee over en die doet daarbij soms ook het noordwesten van België aan. In de Ardennen is er meer zon. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden. Zondag wordt gedeeltelijk tot tijdelijk zwaarbewolkt, met soms wat lichte regen. Het wordt vrij zacht met maxima tot 22 graden.

Tijdens de eerste helft van volgende week stijgt het kwik in veel streken tot boven de 20 graden. Maar regenzones trekken over de Britse Eilanden en de Noordzee en dringen soms ook ons land binnen. Het centrum en het zuidoosten van België blijven daarvan grotendeels gespaard en krijgen meer zon.

bron: Belga