Schild & Vrienden – CD&V-kandidaat Thomas Maes zet stap opzij in Stekene

Naar aanleiding van de Pano-reportage over de ultrarechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden trekt in Stekene de 21-jarige Thomas Maes zich terug als kandidaat op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat laat de plaatselijke CD&V-afdeling donderdagavond weten. Maes zegt “slechts één keer aanwezig te zijn geweest op een activiteit van Schild & Vrienden”, maar meent “in het huidige klimaat niet meer politiek te kunnen functioneren in Stekene.” “Ik ben slechts één keer aanwezig geweest op een activiteit van S&V en heb verder niets te maken met die vereniging, van wie ik de opinies niet deel”, aldus Maes. “Maar uit respect voor mijn medekandidaten op de CD&V-lijst, en vooral voor de dynamische, nieuwe lijsttrekster, zal ik niet deelnemen aan de verkiezingen.”
“Ik vrees dat mijn aanwezigheid op de lijst de kansen van mijn collega’s kan schaden”, stelt Maes nog. “Ik sta helemaal niet achter de doelstellingen van de S&V-kring. Die staan zelfs haaks op mijn christendemocratische overtuiging. In het huidige klimaat kan ik evenwel niet meer politiek functioneren in Stekene.”
Eerder donderdag stapten al drie N-VA’ers (in Maaseik, Aalst en Sint-Niklaas) op als kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

bron: Belga