Onrust bij VTM Nieuws

Onrust bij VTM Nieuws

Dertien VTM-journalisten hebben de directie van Medialaan een scherpe mail gestuurd waarin ze de gang van zaken bij VTM Nieuws aanklagen. Dat schrijft De Morgen vandaag, en wordt bevestigd door Medialaan. “De directie heeft gisteren akte genomen van de ongerustheid binnen de VTM Nieuws-redactie en praat ondertussen volop met de redactie. Op dit moment kunnen we daar geen verdere uitspraken over doen”, reageert woordvoerster Sara Vercauteren. De dertien VTM-journalisten, onder wie nieuwsanker Elke Pattyn en misdaadjournalist Faroek Özgünes, ondertekenden de mail die gisterenmiddag werd verstuurd. “Als medewerkers, journalisten en gezichten van VTM Nieuws zien we ons genoodzaakt te schrijven. Niet uit eigenbelang of revanchisme, maar uit grote bezorgdheid om ons nieuws, dat we maand na maand aan kwaliteit zien inboeten”, klinkt het daarin volgens De Morgen.

De journalisten klagen onder meer de onderwerpkeuze aan. Zo wordt er volgens hen al te vaak gekozen voor ongevallen, branden en weerfenomenen, en te weinig voor politiek en buitenland, en zit de nieuwshiërarchie niet goed. Ook de relatie met de politieke wereld verslechtert. “Weinig geruststellend met twee belangrijke verkiezingen op komst”, klinkt het.

De directie van Medialaan heeft gisteren “akte genomen van de ongerustheid”, reageert woordvoerster Sara Vercauteren vandaag. De directie is volop in gesprek met de redactie, klinkt het. Meer wil Medialaan voorlopig niet kwijt.

Vanochtend stond een persontbijt gepland, waarbij de VTM Nieuws-redactie de plannen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen uit de doeken zou doen, maar dat is uitgesteld.

bron: Belga