Akkoord tussen Vlaamse rivierloodsen en minister Weyts

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Beroepsvereniging van Loodsen (BVL) en Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) hebben afgelopen nacht een akkoord bereikt over drie van de vier actiepunten. Dat laat de vakvereniging vandaag weten in een persbericht. De aangekondigde stiptheidsacties gaan niet door. Op 21 augustus had de BVL een aanzegging tot actie verzonden naar het kabinet Weyts. Gisterennamiddag onderhandelden beide partijen over vier actiepunten van de kanaal- en rivierloodsen.

Over drie actiepunten werd afgelopen nacht een akkoord bereikt. Er wordt werk gemaakt van een 'gelijk loon gelijk werk'-systeem en de negatieve uitzondering voor de regeling rond arbeidsongevallen wordt aangepast. De minister stemde ook in met een investering rond innovatie en informatisering.

De vierde eis van de BVL, inzake de afbouw van de ziekteregeling van alle Vlaamse ambtenaren, is een bevoegdheid van Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). De vereniging zal rond die kwestie dan ook bij haar aankloppen.

Bron: Belga