Ziekenwagen rijdt met stervende man naar McDonald's

Twee Australische ambulancemedewerkers hebben de laatste wens van een stervende man vervuld. Toen ze hoorden dat Ron een ijsje bij McDonald's wilde, reden ze rechtstreeks naar de fastfoodketen om de man zijn ijsje te bezorgen.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Het verschil maken 

"Een eenvoudig gebaar maakt soms een wereld van verschil" vertelt John Hammond, verantwoordelijk voor de ambulanciers in Queensland, aan lokale media. Hij en zijn collega kwamen Ron ophalen voor zijn laatste rit naar het ziekenhuis waar hij palliatieve zorg kreeg.

"Wanneer mensen ons bellen, hebben ze het vaak moeilijk en zijn ze heel kwetsbaar. We vinden het dan ook belangrijk dat onze ambulanciers mensen een goed gevoel kunnen bezorgen. Dat kan echt een verschil maken, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor hun familie", aldus Hammond.

Tochtje naar de zee

Het is overigens niet de eerste keer dat medewerkers van de ambulancedienst in het Australische Queensland op een dergelijke manier in het nieuws komen. In 2017 ging een foto viraal van een verpleger die met een patiënt een tochtje naar de zee maakte.

GC resident Sharon called QAS for her husband Ron's final journey to palliative care. Officers arrived and during observations of Ron, Sharon noted that he'd barely eaten over 2 days. The officers asked, if you could eat anything, what would it be? Ron replied, a caramel sundae. pic.twitter.com/uDb9Qlbj6N

— Queensland Ambulance (@QldAmbulance) September 4, 2018