‘Witte Huis-medewerkers voeren verzet tegen Trump’

Trump
AFP / Nicholas Kamm

“President Trump is te onstabiel en ongeschikt om Amerika te leiden.” Dat schrijft een hoge medewerker binnen het Witte Huis in een anonieme brief aan The New York Times. ​​​​​​”Binnen de Amerikaanse regering wordt ‘stil verzet’ gevoerd tegen president Trump.”

In de brief schrijft de anonieme medewerker dat er van binnenuit actief wordt tegenwerkt om de Verenigde Staten te beschermen tegen zijn ergste impulsen. ​​​​​​”We proberen te doen wat goed is, zelfs als Donald Trump dat niet doet.” Het doen en laten van de Amerikaanse president is volgens de bron “schadelijk voor de gezondheid van het land”.

‘VERRAAD?’

Trump wil dringend weten wie de “lafaard” is. Met een tweet reageerde hij woedend op de brief. “VERRAAD?” zei hij. In een volgend bericht schreef hij: “Als de Times de persoon achter de brief kent, dan moeten zij deze aangeven in het belang van de nationale veiligheid.”

Geen moraal

De kern van het probleem is volgens de briefschrijver dat de president geen moraal heeft. “Iedereen die met hem werkt, weet dat hij zich niet vasthoudt aan enige herkenbare overtuigingen die zijn besluitvorming op koers houden.”

The New York Times plaatst zelden anonieme opiniestukken in de krant, maar besloot deze brief toch te publiceren omdat de identiteit van de anonieme briefschrijver bij de krant bekend is.

Bron: Metro Nederland