Vervoort: “Nooit eerder zoveel geïnvesteerd in mobiliteit”

Vervoort: "Nooit eerder zoveel geïnvesteerd in mobiliteit"

De Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) houdt zich sterk dat er nog nooit eerder zoveel investeringen in de Brusselse mobiliteit zijn geweest. Die moeten echter gepaard gaan met een mentaliteitswijziging, zegt hij vandaag in interviews met De Standaard en Le Soir. “Nooit eerder is er zoveel geïnvesteerd in mobiliteit”, zegt Vervoort in De Standaard. “We komen terug uit vakantie en stellen vast dat alles níét platligt, ondanks de sluiting van de tunnels en alle andere werven. Er is dag en nacht gewerkt, er is fors geïnvesteerd. Dat was nodig, maar het lost de problemen niet op. Iedereen weet: 10 procent minder auto’s is 40 procent minder files.”

Er moet dan ook een mentaliteitswijziging komen: “We willen dat alle vervoersmiddelen complementair zijn en hun juiste plaats hebben in de stad. Mensen moeten genoeg alternatieven hebben om zich te verplaatsen.”

De Brusselse minister-president kwam ook terug op het Ringdossier. “Kijk, we willen praten over een optimalisering van de Ring (die startte deze zomer op initiatief van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), red.), maar wel als co-constructeurs van het project en we willen niet voor voldongen feiten worden geplaatst”, zegt hij. “De impact op de Brusselaar is heel groot. Als je dan als Vlaanderen cavalier seul speelt, ­creëer je uiteraard direct spanningen.” Bovendien is het met de nakende verkiezingen een slecht moment: “Een akkoord over de Ring zit er nu niet meer in”, zegt hij nog in De Standaard.

bron: Belga