Film Fest Gent gaat voluit voor Belgische titels

Film Fest Gent gaat voluit voor Belgische titels
Belga / N. Maeterlinck

De 45ste editie van het Filmfestival in Gent zal opvallend Belgisch gekleurd zijn. In totaal programmeert het filmfestival tien titels met Belgisch talent, waarvan er zes in wereldpremière zullen gaan in oktober.

De 45ste editie van het filmfestival heeft op haar affiche maar liefst tien films staan met een Belgische link. Zo gaat ’De Bende van Jan de Lichte’ er in wereldpremière, een nieuwe historische reeks over de 18e eeuwse bendeleider Jan De Lichte met Matteo Simoni. Ook in wereldpremière gaat het autobiografische ’Coureur’, over wielrenner Felix die zijn carrière in het gedrang ziet komen wanneer zijn lichaam niet goed reageert op stimulerende middelen.

Drugstrafiek 

Regisseur Mahmoud Ben Mahmoud stelt dan weer ’Fatwa’ voor, over een Frans-Tunesische vader die ontdekt dat de dood van zijn zoon te maken lijkt te hebben met diens interesse voor de jihad. Ook ’Over Water’ van Tom Lenaerts, Paul Baeten Gronda en Norman Bates wordt voor het eerst vertoond op het Gentse filmfestival. Daar krijgt de voormalige televisiester John Beckers van zijn vrouw een laatste kans om zijn leven op orde te krijgen. Maar wanneer die in de Antwerpse haven begint te werken, komt hij in aanraking met de gevaarlijke wereld van drugstrafiek.

Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober.