Verkiezingen18 – Ans Persoons wil met Change.Brussels voor verrassing zorgen in Brussel-stad

Ans Persoons heeft dinsdagavond als initiatiefneemster en lijsttrekker haar politieke burgerbeweging Change.Brussels voorgesteld. Met “een jonge en enthousiaste” lijst van 34 namen wil ze voor de verrassing zorgen in de stad Brussel door in te zetten op participatie, ademruimte voor gezonde lucht en een zorgeloos en kansrijk leven. “Na mijn ontslag als schepen heb ik lang nagedacht of ik nog aan politiek wilde doen. Ik heb toen gemerkt dat er nog veel vuur in me zit en dat ik nu nog beter weet wat ik wil”, stelt Persoons.
Het resultaat is de burgerlijst Change.Brussels. Een lijst waar veel jonge, internationale en dynamische mensen op staan die praktisch geen politieke ervaring hebben. Maar ze geloven wel in het participatieve project en vragen een beleid dat dit weerspiegelt. Een betere mobiliteit, transparantie, één politiezone, ondernemerschap en ruimte voor creativiteit en meer kansen op werk behoren allemaal tot de ideeën van Change.Brussels.
Achter lijsttrekker Ans Persoons staat Laurent Moulin, lid van het Comité Haren dat zich kant tegen de megagevangenis, tweede op de lijst. Op de derde plaats staat een van de jongste kandidaten met de 26-jarige Lola Dirkx. Zij was medeauteur van het boek “Leegstond”, een praktische handleiding die leegstand moet verhelpen en wil het geloof van de burger in de politiek herstellen.
“Ik hoop echt dat we de verrassing kunnen zijn en verkozenen hebben die daarna ook binnen de gemeente op deze manier blijven werken”, vertelt Persoons.

bron: Belga