Van Avermaet kijkt met vertrouwen uit naar Canadese WorldTourkoersen

Van Avermaet kijkt met vertrouwen uit naar Canadese WorldTourkoersen

Met de GP van Quebec (vrijdag) en de GP van Montreal (zondag) staat deze week een Canadees tweeluik in de WorldTour op het programma. Greg Van Avermaet was er in het verleden al succesvol en verschijnt ook nu met ambitie aan de start. “Ik hou ervan in Canada te koersen want de GP’s van Quebec en Montreal zijn twee wedstrijden die mij echt liggen”, zegt de kopman van BMC. “Ik heb er sterk gereden in het verleden en ik hoop dit jaar opnieuw op het podium te staan. Het parcours in beide wedstrijden is niet gemakkelijk, wat beter is voor mij want ik sprint sterker na een lange en harde race. Na de Binck Bank Tour heb ik goed kunnen rusten en ik kijk ernaar uit deze week opnieuw te koersen.”

Van Avermaet won de GP van Montreal in 2016. In Quebec zegevierde de olympisch kampioen nog niet maar werd hij wel al drie keer tweede (in 2012, 2016 en 2017) en een keer derde (in 2013).

In Canada wordt Van Avermaet bijgestaan door Nathan Van Hooydonck, de Italiaan Damiano Caruso, de Zwitsers Kilian Frankiny, Michael Schär en Danilo Wyss en de Australiër Simon Gerrans. Die laatste won al twee keer in Quebec (in 2012 en 2014) en een keer in Montreal (in 2014).

bron: Belga