Tyfoon eist al 3 doden en 160 gewonden in Japan

Tyfoon eist al 3 doden en 160 gewonden in Japan
Tyfoon eist al 3 doden en 160 gewonden in Japan

De doortocht van tyfoon Jebi heeft al drie doden geëist in Japan. Meer dan 160 andere mensen raakten gewond en 2,3 miljoen huishoudens zitten zonder elektriciteit. Het gaat om de krachtigste tyfoon sinds 1993. Jebi ging dinsdagmiddag plaatselijke tijd aan land in Tokushima, op ongeveer 600 kilometer ten zuidwesten van Tokio. Dat ging volgens weeragentschap Kyodo gepaard met windsnelheden van 126 tot 180 kilometer per uur en hevige regenval.

Zeker drie mensen kwamen vandaag al om het leven. Het gaat om een 70-jarige man die bedolven werd in een warenhuis toen het dak instortte. Een andere bejaarde man viel van de tweede verdieping van een appartementsgebouw door rukwinden in de stad Sakai. In Toyonake stief een 90-jarige bejaarde, ook hij viel uit een appartement. Minstens 163 andere mensen raakten gewond, onder meer toen een tanker een brug raakte.

Jebi is de 21ste tyfoon dit seizoen, en meteen ook de zwaarste in bijna 25 jaar tijd. Bijna 800 vluchten vanuit en naar Japan zijn geannuleerd en veel treinen rijden niet. Ongeveer 2,3 miljoen gezinnen zitten zonder stroom. De storm zou de hoofdstad Tokio woensdagavond (plaatselijke tijd) bereiken.

Bron: Belga