Limburgs toerisme kent topzomer met 1,3 miljoen overnachtingen

Limburgs toerisme kent topzomer met 1

In juli en augustus verbleven bijna 325.000 toeristen in Limburg, goed voor ruim 1,3 miljoen overnachtingen en meer dan 125 miljoen euro omzet. Dat blijkt uit een recente bevraging van Toerisme Limburg bij de sector. De Limburgse logiesuitbaters kunnen zeer tevreden terugblikken op de voorbije zomervakantie. Mede dankzij het uitzonderlijk mooie weer ontvingen bijna acht op tien logiesuitbaters evenveel of meer gasten dan vorige zomer. Ook de Limburgse attractie-uitbaters zijn bijzonder tevreden. Enerzijds waren de buitenattracties – zoals wateractiviteiten – door de hitte bijzonder in trek, en anderzijds zochten veel mensen verkoeling bij enkele binnenattracties.

In de zomervakantie werd ook opnieuw volop gefietst in Limburg. Zo werden in juli en augustus bijna 700.000 fietsers geteld, wat ruim tien procent meer is dan vorige zomer. Vooral ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk blijft erg populair, zeker nadat het in de top 100 World’s Greatest Places van TIME Magazine werd opgenomen. Toch bleek het fietspad ook vorig jaar al het populairste fietstraject in Vlaanderen. “Dit jaar noteren we bij ‘Fietsen door het Water’ nog maar eens 18.000 extra fietsers tijdens de zomervakantie, een stijging van 26 procent tegenover 2017”, zegt Igor Philtjens, voorzitter van Toerisme Limburg en gedeputeerde van Toerisme (Open Vld).

Toerisme Limburg lanceerde een zomercampagne rond fietsen om nog meer fietstoeristen – ook Limburgers zelf – aan te trekken. Sinds de start van de campagne werd de app van Limburg Fietsparadijs bijna 14.000 keer extra gedownload. Ondanks de gunstige zomermaanden wil Toerisme Limburg – samen met de toeristische sector – de Limburgse vrijetijdseconomie verder stimuleren en blijven inzetten op dag- en verblijfstoeristen. “Ook na de zomer willen we dat de bedden van onze ondernemers vol liggen, want meer toeristen betekent meer omzet voor de ondernemers en dus meer jobs”, besluit Philtjens.

bron: Belga