Politie Brussel Noord leidt terugkeer naar school in goede banen

Politie Brussel Noord leidt terugkeer naar school in goede banen

Voor de vierde maal op rij heeft de lokale politie van de zone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) vandaag een bijzondere actie gehouden naar aanleiding van de eerste schooldag. Met haar “Politie aan elke school”-actie wil de politie Brussel Noord ouders, kinderen en andere weggebruikers sensibiliseren. Zowat 150 politieagenten leiden daarom aan de 79 ingangen van 65 scholen in de zone het verkeer en de terugkeer naar school in goede banen. “Aan de ingang en in de omgeving van de scholen is er vaak heel wat risicogedrag te zien dat de verkeersveiligheid in het gedrang brengt”, klinkt het bij de politie Brussel Noord. “Ouders die parkeren in tweede file of net voor de schoolpoort stilstaan, kinderen die uitstappen op onveilige plaatsen of oversteken buiten het zebrapad, wagens die sneller rijden dan de toegestane 30 km/u. De stress van de eerste schooldag doet daar ook allemaal geen goed aan. Daarom willen we net vandaag iedereen sensibiliseren.”

Niet alleen houdt de politie aan alle scholen een oogje in het zeil, ook deelt ze flyers uit met goede raad en krijgen de schoolkinderen een fluodiertje om aan hun rugzak te hangen. De aanwezigheid van de politie is ook niet beperkt tot de eerste schooldag.

“In de loop van het jaar keren we terug naar de scholen om opnieuw te sensibiliseren en eventueel repressief op te treden waar nodig”, aldus de politie. “Bijvoorbeeld als we zien dat na de sensibiliseringsactie er toch nog overtredingen plaatsvinden. We mogen zeggen dat ons optreden op dat vlak duidelijk zijn invloed heeft.”

bron: Belga