Duitse brandweer moet paard uit zwembad redden

Hulpdiensten uit het Duitse Meerbuch zijn moeten uitrukken voor een paard in een zwembad. Het dier was door de afdekking van het zwembad gevallen en zo in een netelige situatie beland. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De hulpdiensten moesten twee keer luisteren toen ze aan de andere kant van de lijn de noodoproep te horen kregen. Een paard was in een zwembad gesukkeld. De brandweer werd er bij gehaald, maar die reddingsoperatie ging niet zonder slag of stoot. Hun wagen was te groot voor de tuin. Gelukkig konden ze rekenen op de hulp van een plaatselijke boer die met zijn apparatuur het paard kon takelen.

Kalmeringsmiddel 

Na twee uur kon het paard uit het zwembad gehaald worden. De brandweer laat weten dat het dier niet gewond of in paniek was. Er werd wel een kalmeringsmiddel toegediend om zoveel mogelijk stress te vermijden. Na een kort medisch onderzoek werd het dier terug herenigd met zijn eigenaar.

Guten Morgen #Meerbusch. Gestern musste die @FWMeerbusch zwei Einsätze absolvieren. Abends retteten wir ein Pferd in #Nierst mit #Rettungsgeschirr und #Teleskoplader aus einem #Swimmingpool und wenig später wurden wir zu einer #Türöffnung nach #Osterath gerufen. #Tierrettung pic.twitter.com/U49ZcQK6Q0

— Feuerwehr Meerbusch (@FWMeerbusch) September 2, 2018