Vredefeesten in Sint-Niklaas sluiten af met vijf geslaagde ballonvluchten

In het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas hebben de Vredefeesten en het bijhorende ballonfestival de voorbije drie dagen naar schatting 120.000 bezoekers gelokt. Door de gunstige weersomstandigheden konden alle vijf de geplande ballonvluchten doorgaan, meldt de dienst Evenementen en Plechtigheden van Sint-Niklaas. De ballonmeeting ontstond in 1948 ter herdenking van de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Sint-Niklaas gebruikt de Grote Markt, het grootste marktplein van België, als opstijgterrein.
Vrijdag, zaterdag en zondag waren er in totaal 67 luchtballons die opstegen vanuit Sint-Niklaas. Het is voor het eerst in jaren dat alle vijf vluchten zoals gepland konden doorgaan. Ook de specialevormballonnen, onder meer in de vorm van een matroesjka of een papegaai, konden opstijgen.
Het evenement lokte naar schatting 120.000 bezoekers, een evenaring van de recordopkomst vorig jaar voor de 70ste editie. Behalve het ballonfestival organiseerde de stad ook concerten, een wereldmarkt, een loopwedstrijd, tentoonstellingen en een vuurwerkshow.

bron: Belga