Vlucht uit Brussel moet prioritair landen in Frankfurt door lichte rookontwikkeling

Vlucht uit Brussel moet prioritair landen in Frankfurt door lichte rookontwikkeling

Een vlucht van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa tussen Brussel en Frankfurt heeft vandaag een ‘prioritaire landing’ moeten maken in de Duitse stad omdat er lichte rookontwikkeling was in de cockpit. De 73 passagiers konden het toestel wel “op een volledig reguliere manier verlaten”, zegt een woordvoerder van de maatschappij. Na het opstijgen vanop Brussel stelden de piloten een lichte rookontwikkeling vast, waarna ze de luchthaven van Frankfurt verwittigden. Vanuit Brussel is het maar een klein uurtje vliegen tot de Duitse industriestad.

Daar kon het toestel, een CRJ-900, “prioritair landen”. Alle 73 passagiers konden het toestel “op een volledig reguliere manier verlaten”, zegt een woordvoerder van Lufthansa. Op de landingsbaan stond een brandweerwagen klaar, maar dat was “louter een voorzorgsmaatregel”. De brandweer kon nergens nog rook vaststellen.

De oorzaak van de rookontwikkeling is nog niet bekend. Het toestel wordt momenteel nog onderzocht door een technische ploeg in Frankfurt.

bron: Belga