Romelu Lukaku maakt er twee tegen Burnley en schenkt Man United de zege

Romelu Lukaku heeft vandaag beide doelpunten verzorgd in de 0-2 zege van Manchester United op bezoek bij Burnley in de Engelse Premier League. Het was nog maar de tweede keer dat hij twee keer wist te scoren voor Man U in de Premier League. De Tottenham-Belgen verloren met 2-1 van revelatie Watford met Christian Kabasele.

Het eerste doelpunt (27.) van Lukaku kwam er op aangeven van Alexis Sanchez. "Big Rom" sprong veel hoger dan zijn tegenstanders bij Burnley, waar Steven Defour nog altijd geblesseerd ontbreekt. Bij zijn tweede goal (44.) stond Lukaku na een warrige fase exact op de juiste plaats, hij aarzelde niet om het af te maken. Ook Maroune Fellaini stond in de basis bij Manchester United, voor het eerst dit seizoen, en maakte de 90 minuten vol. In de tweede helft miste Paul Pogba nog een penalty en pakte Marcus Rashford rood, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Tegen Watford stonden bij Tottenham de drie Belgen in de basis: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé. Zonder succes echter. Kabasele, die de hele wedstrijd speelde bij Watford, won het Belgenduel met 2-1 na een owngoal van Abdoulaye Doucoure (53.) en doelpunten van Troy Deeney (69.) en Craig Cathcart (76.). Alderweireld moest negen minuten voor tijd naar de kant, Dembélé vijf minuten later ook. Watford telt nu twaalf op twaalf, Tottenham heeft negen punten. Manchester United telt er zes, Burnley één.

In de Duitse Bundesliga mocht Benito Raman bij Düsseldorf invallen na 68 minuten. Dodi Lukebakio bleef op de bank. Op bezoek bij RB Leipzig werd het 1-1 na doelpunten van Matthias Zimmermann (47.) voor de bezoekers en Jean-Kevin Augustin (68.) voor Leipzig. Voor beide ploegen was het op de tweede speeldag hun eerste punt. Verdediger Arno Verschueren speelde bij NAC Breda in Nederland de hele partij, maar de Rotterdammers bleken met 4-1 veel te sterk.