Kvitova strandt in derde ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Petra Kvitova (WTA 5) heeft zich gisteren niet kunnen plaatsen voor de achtste finales op de US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. In de derde ronde ging de Tsjechische tweevoudige Wimbledon-winnares in twee sets onderuit tegen de jonge Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 20): 7-5 en 6-1. Na de uitschakeling van de 28-jarige Kvitova blijft er nog maar één speelster uit de top vijf van het toneel over op Flushing Meadows. Dat is de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 3), die het in de vierde ronde opneemt tegen onze landgenote Elise Mertens (WTA 15). Simona Halep (1e ronde), Caroline Wozniacki (2e) en Angelique Kerber (3e) mochten eerder al inpakken. Vorig jaar was Kvitova nog goed voor een stek in de kwartfinales in New York.

Maria Sharapova (WTA 22) kon zich wel plaatsen voor de achtste finales. De Russische voormalige nummer een van de wereld kegelde de Letse Jelena Ostapenko (WTA 10) in twee sets (6-3 en 6-2) uit het toernooi. Vorig jaar was Ostapenko nog de verrassende laureate op de US Open.

De 31-jarige Sharapova, die de US Open in 2006 won, speelt voor een plaats in de kwartfinales tegen de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA 24), die het haalde van de Française Caroline Garcia (WTA 6).

bron: Belga