Jupiler Pro League - Bruzzese en Mboyo houden Genk in bedwang in Guldensporenstadion

KV Kortrijk en Racing Genk hebben zondagavond op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League 3-3 gelijkgespeeld. Ilombe Mboyo scoorde tweemaal tegen zijn ex-club en Genk miste een strafschop. Na een doelpuntenloze eerste helft vond Ruslan Malinovskyi (50.) na een sterke counter de netten met een afgeweken schot. Kortrijk maakte daarop gelijk via voormalig Genk-speler Ilombe Mboyo (62.). Amper zes minuten later kopte Joseph Aidoo de Limburgers opnieuw op voorsprong. Maar KVK gaf zich niet gewonnen en bracht in de 69e minuut Idir Ouali op het veld. Nog geen minuut pegelde die de 2-2 via de onderkant van de dwarsligger binnen.

Toen Malinovski neerging in de zestien oordeelde de VAR dat de bal op de stip moest. Sébastien Bruzzese ontpopte zich tot de held van de Kortrijk-aanhang door de strafschop van Mbwana Samatta uit doel te houden. Kortrijk leek even te gaan stunten toen Mboyo (83.) zijn tweede van de avond maakte. Dat was echter buiten Leandro Trossard gerekend, die vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Malinovskyi werd in de 90e minuut nog naar de kleedkamer verwezen met een tweede gele kaart op zak, maar daar konden de West-Vlamingen niet meer van profiteren.

In het door Club Brugge (16 punten) gedomineerde klassement is Genk eerste achtervolger met 14 punten. Kortrijk heeft 5 punten en staat op de 13e plek.