Eerste schooldag start met opklaringen die al snel plaatsmaken voor zware bewolking

Eerste schooldag start met opklaringen die al snel plaatsmaken voor zware bewolking

Deze namiddag neemt de bewolking toe vooral in het oosten en het zuidoosten van het land. Het blijft echter droog. De maxima schommelen rond 19 graden in de Hoge Venen, 23 graden in het centrum en 24 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI. Vanavond en in het eerste deel van de nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking verder toe vanaf het oosten. Het blijft echter droog. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het westen, bij een zwakke en aan de kust meestal matige noordoostenwind.

Morgen in de voormiddag zijn opklaringen nog mogelijk. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met kans op een buitje. De maxima schommelen tussen 18 of 19 graden op de Ardense hoogten en aan zee, en 22 of 23 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen krimpend naar noordnoordwest.

In de avond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag zijn er nog vrij veel wolkenvelden met kans op buien. Een donderslag is niet volledig uitgesloten. De minima liggen tussen 11 graden op de Ardense hoogten en 17 graden in Vlaanderen. Er waait een meestal zwakke en aan de kust matige wind uit noord tot noordwest.

Dinsdag wordt het wisselend tot soms zwaar bewolkt met af en toe regen of buien. Vooral na de middag is er kans op onweer. Zacht weer met maxima tussen 18 en 20 graden in de Ardennen en in de kuststreek, en tussen 21 en 23 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordwest, aan zee matig tot vrij krachtig uit noord met pieken tot 50 km/ u.

Ook woensdag blijft zachte en onstabiele lucht ons weer bepalen met buien en kans op onweer. De temperaturen halen 17 tot 19 graden in de Ardennen en 20 tot 22 graden in de meeste andere streken. De wind blijft zwak tot matig waaien uit noord tot noordwest.

Donderdag verwijdert de onstabiele lucht zich naar het oosten en wordt er frissere zeelucht naar ons land aangevoerd. Het wordt gedeeltelijk bewolkt met hier en daar nog een buitje. De temperaturen dalen een paar graden en stijgen niet hoger dan 13 tot 18 graden.

Ook vrijdag blijft het wisselend bewolkt en vrij fris met kans op een bui. Tijdens het volgende weekend wordt het geleidelijk beter met meer zon en stilaan hogere temperaturen.

bron: Belga