Bezoek Wilders aan Antwerpen verloopt zonder incidenten

Bezoek Wilders aan Antwerpen verloopt zonder incidenten

In Antwerpen is het bezoek van de PVV-politicus Geert Wilders op uitnodiging van Vlaams Belang rustig verlopen. De Nederlander kreeg onder zware bewaking en massale persaandacht een rondleiding op de Vogelenmarkt en legde samen met Vlaams Belang-kopstukken een bloemenkrans neer aan de standbeelden van Willem van Oranje en Filips van Marnix van Sint-Aldegonde aan het Museum voor Schone Kunsten. Het OCAD trok speciaal voor het bezoek van de omstreden politicus het dreigingsniveau in Antwerpen op van niveau 2 naar 3. Op de zondagmarkt op het Theaterplein, waar Wilders een rondleiding kreeg, was de politie dan ook massaal aanwezig. Combi’s en overvalwagens blokkeerden de toegang voor het verkeer, boven het plein cirkelde een helikopter.

Mede dankzij de vele camera’s en agenten, kregen Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter gaandeweg een groeiende groep nieuwsgierigen op de been. Die werden vakkundig op afstand gehouden door de politie en beveiligingsmensen van Wilders zelf.

Nadien trok het gezelschap, met een colonne politie en pers in zijn kielzog, naar het standbeeld van de Nederlandse Vader des Vaderlands Willem van Oranje en Filips van Marnix, Antwerps burgemeester tijdens de val van Antwerpen door het Spaanse leger in 1585. Daar spraken Dewinter en Wilders een groep van enkele tientallen aanhangers toe. Een eenzame actievoerder met het bord “Antwerpen is van iedereen” werd ruimschoots op afstand gehouden.

bron: Belga