UZ Brussel: “Tram 9 zal een verlichting zijn voor onze gebruikers”

Na 3,5 jaar van werken halen ze bij het Universitair Ziekenhuis Brussel opgelucht adem dat tramlijn 9 voortaan voor de deur stopt. “Het zal vooral een verlichting zijn van de verkeersdruk voor gebruikers van onze campus”, beaamt CEO Prof. Marc Noppen. De tramlijn wordt zaterdag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van koning Filip. Voor het UZ Brussel en haar patiënten en werknemers, maar ook studenten van de VUB en de Erasmus Hogeschool op de Brussels Health Campus is het goed nieuws dat de werken aan de tram afgerond zijn en er een vlotte verbinding is met het centrum.
“Er zitten toch 2.000 studenten op de campus die deels gebruik maken van het openbaar vervoer. Tot dusver was de verbinding naar het centrum niet zo makkelijk”, stelt Noppen. Van alle patiënten van het UZ Brussel komt bovendien 40 procent uit het gewest en daar komen nog veel bezoekers bij. Voor hen en voor de patiënten die nog goed te been zijn is de tram een nieuwe vervoersoptie.
“Voor de patiënten uit Vlaanderen maakt het niet veel verschil, want de tram stopt voor onze deur. Als die wordt doorgetrokken naar de Heizel en er een Ringtram en een A12-tram komt, dan hebben we een totale verlichting van de autodruk op de campus”, zegt de CEO van het UZ.

bron: Belga