US Open - Derde ronde is het eindstation voor Wawrinka

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Zwitser Stan Wawrinka (ATP 101) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales op de US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De voormalige nummer drie van de wereld ging in de derde ronde op Flushing Meadows in drie sets (7-6 (8/6), 6-4 en 6-3) onderuit tegen de Canadees Milos Raonic, de nummer 24 van de wereld. Voor de US Open-winnaar van 2016 is er echter hoop op beterschap, want het was de eerste keer sinds zijn knieoperatie in de zomer van vorig jaar dat hij kon doorstoten tot de derde ronde van een grandslamtoernooi.

"Op de sleutelmomenten was ik vandaag niet solide genoeg", bekende de 33-jarige Zwitser, die een wildcard had gekregen van de organisatoren. "Maar ik kan toch met een positief gevoel terugblikken op deze weken in de Amerikaanse tour. Na Wimbledon had ik hiervoor wel getekend."

Voor Raonic wacht er nu een lastig duel met de Amerikaan John Isner (ATP 11), die het in vier sets (7-6 (10/8), 6-7 (6/8), 6-3, 7-5) haalde van de Serviër Dusan Lajovic (ATP 62). Een plaats in de kwartfinales is de inzet en dat zou een primeur zijn voor Raonic.

Ook de Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 3), dit jaar een van de favorieten op de US Open, mag een ronde verder na winst in drie sets (7-5, 7-6 (8/6), 6-3) tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 32). De US Open-winnaar van 2009 komt nu in de achtste finales uit tegen de Kroaat Borna Coric (ATP 20). Coric was op zijn beurt dan weer in drie sets te sterk voor de Rus Daniil Medvedev (ATP 36/6-3, 7-5, 6-2).

Eerder op vrijdag verzekerde ook Rafael Nadal zich van een plaats in de vierde ronde. De nummer een van de wereld rekende in vier sets af met de 22-jarige Rus Karen Khachanov (ATP 26). "Het was een zware wedstrijd, fysiek en mentaal", aldus de 32-jarige Spanjaard, die vorig jaar het grandslamtoernooi een derde keer op zijn palmares bracht. Dit jaar wordt het lastiger, Nadal heeft immers last van een blessure aan de rechterknie. "Dat leverde moeilijke momenten op, pas in de vierde set speelde ik mijn beste tennis. Dit soort wedstrijden winnen geeft natuurlijk wel vertrouwen. Daardoor voel je jezelf sterker. Ondanks mijn knieprobleem hoop ik er de volgende wedstrijd helemaal te staan."

bron: Belga