September start zonnig en droog

September start zonnig en droog

Deze namiddag begint op de meeste plaatsen zonnig. Geleidelijk ontstaan er echter stapelwolken en wordt het gedeeltelijk bewolkt. In het westen blijft het vrijwel helder. Het blijft droog. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden in de Ardennen en 21 tot plaatselijke 22 graden in de andere streken, voorspelt het KMI. Vanavond verdwijnen de stapelwolken geleidelijk. ’s Nachts wordt het dus licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 8 tot 11 graden in de andere streken. Morgen krijgen we ’s ochtends volop zon. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Het blijft echter droog, met maxima van 19 graden op de Ardense hoogten tot 23 of 24 graden in het centrum.

Morgenavond en tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het tijdelijk licht tot gedeeltelijk bewolkt. Later neemt de bewolking opnieuw toe vanaf het oosten maar blijft het droog met minima van 11 tot 15 graden.

Maandagochtend is het droog. In het westen zijn er nog perioden met zon maar de bewolking neemt geleidelijk toe vanaf het oosten. In de loop van de namiddag kunnen er vooral in het oosten van het land enkele buien vallen. In het westen blijft het zo goed als droog. ’s Avonds en ’s nachts breidt de buienkans uit naar het westen en is een plaatselijk onweer niet uitgesloten. De maxima gaan van 18 of 19 graden op de Ardense hoogten en aan zee tot 21 of 22 graden in het centrum van het land.

Dinsdag en woensdag bevinden we ons in onstabiele lucht die vanuit Centraal- Europa naar onze streken wordt aangevoerd. Beide dagen is er vrij veel bewolking met regelmatig buien en dinsdag nog kans op een plaatselijk onweer. In het westen van het land blijft het vaak droog. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. ’s Nachts blijft het vrij zacht maar is er kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank

In het tweede deel van de week wordt de onstabiele lucht teruggedrongen naar het oosten en komen we terecht in frisse en licht onstabiele oceaanlucht. De buienkans neemt gevoelig af en tussendoor krijgen we regelmatig zonnige perioden. De maxima zakken geleidelijk onder de grens van 20 graden en ook de nachten worden fris.

bron: Belga