Jupiler Pro League - Eupen smeert slap Standard eerste seizoensnederlaag aan na comeback

Standard heeft zaterdag op de zesde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In een Luikse streekderby gingen de Rouches met 2-1 onderuit op het veld van Eupen. Bij de rust stond Standard nog 0-1 voor. Na negen minuten was de voorsprong voor Standard al een feit: Emond stond op de juiste plaats aan de tweede paal op een voorzet van Mehdi Carcela. De bezoekers controleerden de partij, Eupen kon enkel tegenprikken als Standard achterin steken liet vallen. In de 41e minuut was de wedstrijd voorbij voor Eupen-speler David Pollet: hij had last van een blessure en werd vervangen door Eric Ocansey. Even later liet de thuisploeg zich toch nog gelden via een vrije trap van Luis Garcia, die de bovenkant van de lat likte.

In de tweede helft zakte het tempo en was het vooral Carcela die voor animo zorgde. Zijn uithaal stuitte via de vingertoppen van doelman Hendrik Van Crombrugge op de paal. Even voordien had Garcia een strak schot afgevuurd richting Ochoa na geknoei in de defensie van de Rouches. De goalie kon niet zonder enige moeite redding brengen. Eupen rook bloed en voerde de druk op via Ocansey en Garcia. En of dat loonde: vijf minuten voor tijd knalde Yuta Toyokawa de gelijkmaker van dichtbij tegen de netten, alweer reageerde de Standard-defensie niet alert. Drie minuten later was de remonte compleet: Christian Luyindama werkte een voorzet van Ocansey knullig in eigen doel. Die opdoffer kwamen de bezoekers niet meer te boven.

Standard laat zo de tweede plaats in de stand liggen en blijft voorlopig vierde met 11 punten. Eupen springt met zijn tweede zege van het seizoen naar de negende plaats.