Jupiler Pro League - Eerste zeges voor Lokeren en Sint-Truiden

Na vier nederlagen en één gelijkspel heeft Lokeren zaterdag op de zesde speeldag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. In een Waaslandse derby versloeg het Waasland-Beveren, dat dit seizoen nog niet kon winnen, met 1-0. De Israëliër Omri Ben Harush, begin augustus van Maccabi Haifa overgekomen, scoorde het enige doelpunt van de partij vijf minuten voor tijd. Kersverse aanwinst Olivier Deschacht maakte meteen de 90 minuten vol bij Lokeren. Ook Sint-Truiden heeft de eerste driepunter beet. STVV startte het seizoen met vier gelijke spelen en leed vorige week een eerste nederlaag (3-2 bij Standard). Zaterdag hield het met 1-0 de drie punten thuis tegen Oostende. Dat dankzij een penaltygoal van Jordan Botaka in de 75e minuut.

Sint-Truiden klimt naar de negende plaats in de stand, Lokeren naar de veertiende. Oostende is zevende, Waasland-Beveren vijftiende en op één na laatste.