Jupiler Pro League - Charleroi verslaat Moeskroen in Henegouwse derby

Op de zesde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft Charleroi zaterdag in een Henegouwse derby met 3-1 de maat genomen van Moeskroen. Bij de rust stond de thuisploeg 2-0 voor. Jeremy Perbet opende de score op het halfuur. Acht minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Adama Niane, vrijdag pas overgekomen van de Franse tweedeklasser Troyes. Meteen na de rust werd het 3-0 door een own-goal van Mergim Vojvoda. Frantzdy Pierrot milderde in de 74e minuut tot 3-1. Charlerois opvallendste aankoop Massimo Bruno mocht in de 61e minuut zijn debuut maken.

Eerder op de dag leed Standard een 2-1 nederlaag op het veld van Eupen en boekten Lokeren en Sint-Truiden 1-0 zeges tegen Waasland-Beveren en Oostende. Vrijdag al ging Zulte Waregem op eigen terrein met 2-5 de boot in tegen leider Club Brugge. Zondag staan nog RSC Anderlecht-Antwerp (14u30), Cercle Brugge-AA Gent (18u00) en Kortrijk-Genk (20u00) op het programma.

In de stand gaat Club Brugge met 16 punten aan de leiding, voor Genk (13), Anderlecht (12), Luik en Antwerp (11), Gent (10), Oostende (9), Cercle Brugge (8), Sint-Truiden (7), Charleroi en Eupen (6), Zulte Waregem (5), Kortrijk en Lokeren (4), Waasland-Beveren (3) en Moeskroen (0).