Alejandro Valverde wint 8e rit, Rudy Molard blijft leider

Alejandro Valverde wint 8e rit
Alejandro Valverde wint 8e rit

Alejandro Valverde (Movistar) heeft vandaag de achtste etappe in de 73e Ronde van Spanje gewonnen. Na 195,1 kilometer van Linares naar Almadén hield de 38-jarige Spanjaard in een massasprint op een hellende aankomst de Slovaak Peter Sagan en de Nederlander Danny van Poppel achter zich. Bjorg Lambrecht spurtte naar de derde stek. De 28-jarige Fransman Rudy Molard (FDJ-Groupama) behield de rode leiderstrui. Hij heeft 37 seconden voor op Valverde. De Duitser Emmanuel Buchmann is op 48 seconden derde. Laurens De Plus is als zestiende op 1:46 beste Belg in de stand.

Valverde boekte zijn dertiende zege van het seizoen en de tweede in deze Vuelta, nadat hij zondag ook de tweede rit won. In totaal verzamelde hij al tien ritzeges in de ronde van zijn land. In 2009 was hij eindwinnaar.

In de negende etappe overbruggen de renners zondag 200,8 kilometer van Talavera de la Reina naar La Covatilla. Dat is een twaalf kilometer lange col, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4 procent, waarop de wind vrij spel heeft.

bron: Belga