Vettel is de snelste in tweede vrije oefenritten, Vandoorne wordt laatste

Vettel is de snelste in tweede vrije oefenritten
Vettel is de snelste in tweede vrije oefenritten

Sebastian Vettel (Ferrari) heeft zich vandaag de snelste getoond tijdens de tweede vrije oefenritten voor de Grote Prijs Formule 1 van Italië, op het circuit van Monza. De Duitser reed in 27 rondjes een snelste tijd van 1:21.105. Stoffel Vandoorne (McLaren) werd laatste in 1:24:084. Hij werkt dertig rondjes af. Vettel hield in de strijd om de snelste chrono zijn Finse ploegmakker Kimi Räikkönen (1:21.375) en de Britse WK-leider Lewis Hamilton (1:21.392) achter zich.

Achteraan het peloton bleef Vandoorne met zijn tijd net boven zijn ploegmakker Fernando Alonso (1:23.741). Vandoorne werd deze voormiddag voor de eerste vrije oefenritten vervangen door de 18-jarige Brit Lando Norris, die eveneens laatste werd in een zeer trage 1:38.282. Hij kon slechts negen rondjes afwerken.

De derde oefensessie volgt morgen om 12 uur. Aansluitend, vanaf 15 uur, staan de kwalificaties op het programma. Het startsein voor de GP wordt zondagnamiddag om 15u10 gegeven. Vorig jaar zegevierde Hamilton voor de vierde keer in Monza. Mits een nieuwe overwinning komt hij naast recordhouder Michael Schumacher. Vettel won drie keer eerder in Monza.

Bron: Belga