Proximus League – OH Leuven huurt Pools international Kapustka van Leicester City

Proximus League - OH Leuven huurt Pools international Kapustka van Leicester City

Bartosz Kapustka wordt door Leicester City voor één seizoen uitgeleend aan tweedeklasser OH Leuven. Dat maakten de Leuvenaars vrijdag bekend. “Ik ben echt heel erg blij hier te zijn,” zegt Bartosz Kapustka in een gesprek met OHL TV. “Dit lijkt me de juiste stap op het juiste moment voor me. Ik hoorde veel goeds over de club en over de coach. Ik wil hier belangrijk proberen te zijn.” Ook coach Nigel Pearson is tevreden met de aanwinst. “Hij is een jonge, talentvolle speler. Met zijn creativiteit en internationale ervaring voegt hij iets extra toe aan het team. Ik kijk er naar uit met hem te kunnen samenwerken,” reageerde de trainer op de clubwebsite.
Kapustka debuteerde in 2014 op 17-jarige leeftijd bij Cracovia Krakau. Na 60 wedstrijden werd de aanvallende middenvelder er in 2016 weggeplukt door de Engelse eersteklasser Leicester City, waar hij drie FA Cup-duels beslechtte. Nadien werd hij verhuurd aan de Duitse eersteklasser SC Freiburg. Kapustka speelde zeven wedstrijden in de Bundesliga.
De Pool werd ook al veertien keer geselecteerd voor zijn nationale elftal en mocht in 2016 mee naar het EK in Frankrijk. Hij scoorde drie goals voor Polen.

.

bron: Belga