Europa League – Anderlecht, Standard en Genk kennen vrijdagmiddag tegenstanders in groepsfase

Europa League - Anderlecht

Met Anderlecht, Standard en Racing Genk gaan er vrijdagmiddag (13u) in Monaco drie Belgische teams de potten in voor de loting van de groepsfase van de Europa League. RSC Anderlecht was rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase en hoefde geen voorrondes af te haspelen. Vicekampioen en bekerwinnaar Standard werd in de derde voorronde van de Champions League geklopt tegen Ajax en kwam zo in het vangnet van de Europa League terecht, terwijl ploeg in vorm Genk in de voorrondes achtereenvolgens het Luxemburgse Fola Esch, het Poolse Lech Poznan en het Deense Bröndby voorbij moest op weg naar zijn vierde kwalificatie voor de groepsfase.
AA Gent is het enige Belgische team dat na de zomer niet meer op het Europese toneel actief zal zijn. De Gentenaars moesten donderdagavond in de terugwedstrijd van de play-offronde finaal buigen tegen het Franse Bordeaux (2-0), nadat de heenwedstrijd op een scoreloos gelijkspel was geëindigd. Als landskampioen was Club Brugge dan weer rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, waarin het in een aantrekkelijke groep A tegenover Europa League-winnaar Atlético Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco komt te staan.
Voor de loting gebeurt de onderverdeling van de 48 clubs in 4 potten van 12 volledig op basis van de clubranking. Anderlecht komt zo in pot 1 terecht en ontloopt daarmee de op papier sterkste teams, zoals het Chelsea van Eden Hazard en Arsenal. Genk zit in pot 2, Standard komt in pot 3 terecht. De eerste speeldag van de groepsfase wordt op 20 september afgewerkt.

bron: Belga