Anderlecht, Standard en Genk kennen hun tegenstanders in Europa League

door
Belga
Leestijd 2 min.

RSC Anderlecht neemt het in de poulefase van de Europa League in groep D op tegen het Turkse Fenerbahçe, het Kroatische Dinamo Zagreb en het Slovaakse Spartak Trnava. Dat is het resultaat van de loting van vandaag in Monaco. Anderlecht eindigde vorig seizoen op de derde plaats in play-off I van de Jupiler Pro League en was rechtstreeks geplaatst voor de poules. Standard Luik neemt het in groep J op tegen het Spaanse Sevilla, het Russische Krasnodar en het Turkse Akhisar. Standard, vorig jaar bekerwinnaar en runner-up in play-off I van de Jupiler Pro League, mocht aantreden in de derde kwalificatieronde van de Champions League. De Luikenaars botsten hier op Ajax, maar kregen ondanks de nederlaag een rechtstreeks ticket voor de poules van de Europa League.

Racing Genk ten slotte neemt het in groep I op tegen het Turkse Besiktas, het Zweedse Malmö en het Noorse Sarpsborg. Genk eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in play-off I van de Jupiler Pro League en won nadien de testwedstrijd om een Europees ticket tegen Zulte Waregem, winnaar van PO II. De Limburgers moesten daardoor als eerste Belgische ploeg aan het nieuwe Europese seizoen beginnen, en drie voorrondes overleven om de poules te bereiken. Het team van coach Philippe Clement werkte zich hier achtereenvolgens voorbij het Luxemburgse Fola Esch, het Poolse Lech Poznan en het Deense Brøndby IF.

De eerste speeldag van de groepsfase staat op donderdag 20 september op de planning. Op donderdag 13 december valt tijdens de zesde en laatste speeldag het doek over de groepsfase.

Bron: Belga