Ben je een piekeraar? Probeer deze 4 tips dan eens uit!

Na een lange, drukke werkdag verlang je naar een goede nachtrust, maar voor je het weet is het alweer twee uur ’s nachts en ben je nog steeds wakker. Je kan weer niet stoppen met piekeren over je werk, je relatie of je kinderen. Hier zijn vier tips om het nachtelijke tobben tegen te gaan.

1. Las een piekermoment in

Schrijf vijf minuten voordat je in bed kruipt elke gedachte op die door je hoofd spookt. Zo haal je die negatieve gedachten letterlijk uit je hoofd.

2. Verlaat je slaapkamer

Als je merkt dat je al meer dan 20 minuten aan het piekeren bent, verlaat je best even je kamer. Als je dat niet doet ga je de volgende nacht ook weer denken aan de vorige die zo vreselijk was. Hierdoor gaan je hersenen je bed associëren met angst.

3. Ga pas naar bed als je er echt klaar voor bent

Hoe meer moe je bent, hoe groter de kans dat je minder gaat draaien en keren en hoe meer je je bed gaat associëren met slapen in plaats van piekeren.

4. Denk aan een leuke plek

Ben jij ook altijd lekker ontspannen als je op het strand ligt? Probeer je dat gevoel en beeld dan eens in te beelden als je weer eens aan het tobben bent. Je zal er weer helemaal rustig van worden.

Bron: hln.be