Zulte Waregem en Club Brugge trappen speelronde zes op gang met West-Vlaamse derby

Zulte Waregem en Club Brugge trappen speelronde zes op gang met West-Vlaamse derby

De zesde speeldag van de Jupiler Pro League opent morgenavond met de streekderby tussen Zulte Waregem en Club Brugge. Co-leider Genk trekt zondag naar Kortrijk, Anderlecht ontvangt eerder die dag Antwerp. Na de winst in de topper tegen Anderlecht (2-1) vorige zondag, moet Club Brugge morgenavond opnieuw vol aan de bak in het Regenboogstadion. De manschappen van Francky Dury misten hun start enigszins (5/15), maar zullen hun huid aan de eigen Gaverbeek ongetwijfeld duur verkopen.

Zaterdag opent de voetbaldag om 18u00 met een andere derby, de verplaatsing van Standard naar Eupen. De Oostkantonners boekten vorig weekend in Moeskroen (0-1) hun eerste seizoenszege, Standard redde op de valreep de meubelen tegen STVV (3-2). Later op de avond staat de ‘Wasico’, Waasland-Beveren versus Lokeren, en STVV-Oostende op het programma. Het Henegouwse streekduel tussen Charleroi en Moeskroen, dat haar coach Frank Defays aan de deur zette, sluit de debatten.

Zondag wacht Anderlecht een zonder twijfel stugge tegenstander met Antwerp. De Great Old is nog ongeslagen dit seizoen (3 zeges, twee draws) en kampeert dan ook geruisloos in de top zes. Paars-wit telt in de tussenstand slechts één punt meer dan de Antwerpenaars. De speelronde wordt afgesloten met de verplaatsingen van Gent en Genk naar respectievelijk Cercle Brugge en Kortrijk. Zowel de Oost-Vlamingen als de Limburgers komen terug van een Europese verplaatsing en dat laat zich wel eens voelen in de competitie.

bron: Belga