Red Flames gaan voor laatste kans op kwalificatie

Red Flames gaan voor laatste kans op kwalificatie
Red Flames gaan voor laatste kans op kwalificatie

De Red Flames staan voor hun laatste kwalificatiewedstrijden voor het WK vrouwenvoetbal, dat in 2019 in Frankrijk plaatsvindt. Morgen nemen ze het in Botosani op tegen Roemenië, dinsdag sluiten ze de kwalificatiecampagne in Leuven af met een duel tegen Italië. Groepswinnaar kunnen de Flames niet meer worden, wel zijn ze al zeker van de tweede plaats, achter Italië, dat nog geen punt liet liggen. Alleen de zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks. De beste vier tweedes strijden in play-offs (halve finales en finale) om het achtste en laatste Europese ticket. Voorlopig ziet het er voor de Belgen niet goed uit. In de rangschikking van de nummers twee – waarbij de resultaten tegen de laatste in de groep (Moldavië in de groep van België) niet in rekening gebracht worden – is België met 7 punten zevende en laatste, na Duitsland, Denemarken en Noorwegen (12), Engeland (10), Schotland (9) en Oostenrijk (7). Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Oostenrijk hebben wel nog maar één wedstrijd voor de boeg.

Puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen Portugal (1-1 na een strafschop voor de Portugezen in de 93e minuut) kan de Flames duur te staan komen. Nu zijn ze vrijwel verplicht hun laatste twee wedstrijden te winnen en ook met een zes op zes zijn ze afhankelijk van de resultaten in de andere groepen. “Sowieso gaan we er alles aan doen”, verklaarde Manchester City-spits Tessa Wullaert bij Sporza. “We willen onszelf niets te verwijten hebben.”

Door blessures kan bondscoach Ives Serneels in Roemenië niet rekenen op eerste doelvrouw Justien Odeurs en verdedigster Heleen Jaques. Odeurs werd in de selectie vervangen door Lisa Lichtfus. Ook doelvrouwen Nicky Evrard en Diede Lemey, verdedigsters Maud Coutereels, Laura Deloose, Laura De Neve, Davina Philtjens, Nicky Van den Abbeele, Silke Vanwynsberghe, Sarah Wijnants en Aline Zeler, middenveldsters Julie Biesmans, Tine De Caigny, Kassandra Missipo en Lenie Onzia en aanvalsters Jassina Blom, Janice Cayman, Yana Daniëls, Chloë Vande Velde, Davinia Vanmechelen, Elke Van Gorp, Ella Van Kerkhoven en Tessa Wullaert maken de trip naar Roemenië.

Bron: Belga