Nacer Bouhanni wint zesde etappe in Vuelta, Rudy Molard blijft leider

Nacer Bouhanni wint zesde etappe in Vuelta
Nacer Bouhanni wint zesde etappe in Vuelta

Nacer Bouhanni heeft vandaag de zesde etappe in de 73e Ronde van Spanje gewonnen. Na 155,7 kilometer van Huércal-Overa naar San Javier toonde de 28-jarige Fransman zich de snelste van een peloton dat door valpartijen en waaiervorming nog slechts een dertigtal renners sterk was. De Nederlander Danny van Poppel werd tweede, de Italiaan Elia Viviani derde. Tom Van Asbroeck was met een twaalfde stek beste Belg. Rudy Molard (Groupama-FDJ), land- en leeftijdsgenoot van Bouhanni, liet zich niet verrassen. Hij heeft 41 seconden voor op de Pool Michal Kwiatkowski. De Duitser Emanuel Buchmann is op 48 seconden derde. Laurens De Plus is als zestiende op 1:46 de beste Belg in de stand.

Voor Bouhanni is het de zesde zege van het seizoen, de eerste in de WorldTour. In de Vuelta won hij in 2014 al eens twee etappes. Datzelfde jaar mocht hij drie keer juichen in de Giro. Vandaag bracht hij zijn aantal ritzeges in grote rondes op zes.

Morgen leggen de renners 185,7 kilometer af van Puerto-Lumbreras naar Pozo Alcon over een heuvelachtig parcours. In de laatste twintig kilometer zijn er nog twee korte hellingen en de laatste 5,5 kilometer lopen licht op.

Bron: Belga