Europa League - Genk trekt met sterke uitgangspositie naar Bröndby, Gent staat voor zware klus in Bordeaux

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk en AA Gent proberen zich donderdagavond in de terugwedstrijden van de play-offronde van de Europa League te plaatsen voor de poulefase. Genk zette vorige week in eigen huis een fraaie uitgangspositie neer tegen Bröndby (5-2), Gent zal nog vol aan de bak moeten in Bordeaux, na het 0-0 gelijkspel in de Ghelamco Arena. Racing Genk is de voorbije maand in topvorm aan het nieuwe seizoen begonnen. De Limburgers rolden in de Europa League het Luxemburgse Fola Esch en het Poolse Lech Poznan op en openden ook de Jupiler Pro League uitstekend met 13 op 15 en een gedeelde koppositie na vijf wedstrijden. In het heenduel met Bröndby kende Genk na rust wel even een moeilijk moment. Na met een 2-0 voorsprong te zijn gaan rusten, scoorden de Denen vroeg in de tweede helft twee keer, waarna de thuisploeg opnieuw vol aan de bak moest. Dat gebeurde ook, waardoor de eindstand met 5-2 toch nog meer dan gunstig kan genoemd worden. Coach Philippe Clement startte afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren bovendien zonder topspelers Trossard, Samatta en Malinovskyi in de basis. Zij kregen allen rust voor het belangrijke duel van donderdag in Denemarken.

Gent van zijn eigen kant was in eigen huis de bovenliggende partij tegen Bordeaux. De Buffalo's lieten in het slot enkele goede mogelijkheden onbenut, waardoor de terugwedstrijd in Bordeaux moeilijk wordt. De manschappen van Yves Vanderhaeghe hervonden in de Jupiler Pro League na een matige start hun ritme en wonnen hun drie laatste competitiewedstrijden. In Bordeaux werd nog steeds geen nieuwe T1 aangesteld na het opzijschuiven van Gustavo Poyet. Thierry Henry, tot het WK T3 van de Rode Duivels, verdween intussen uit beeld.

De partij van Genk in Bröndby start om 20u30. Bordeaux en Gent beginnen er om 20u45 aan. Bij kwalificatie vervoegen beide teams Standard en Anderlecht vrijdag (om 13u00) bij de loting van de groepsfase van de Europa League. Het zou nog maar het tweede seizoen (na 2016-2017) zijn in de geschiedenis van de Europa League dat ons land met vier deelnemers begint aan de poulefase.

Bron: Belga