Verkiezingen18 – Open Vld-raadslid Lubbeek Daan Wij verlaat de partij

Het Lubbeekse Open Vld-gemeenteraadslid Daan Wij (29) heeft woensdagavond tijdens de gemeenteraad aangekondigd dat hij voortaan als onafhankelijke zal zetelen. Wij verlaat de partij “omwille van de aanhoudende interne ruzies en het gebrek aan respect voor het werk van de mandatarissen” en is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ook geen kandidaat meer.
Lubbeek wordt momenteel bestuurd door een coalitie van N-VA, CD&V en Lubbeek Leeft. Open Vld zit er met vijf raadsleden op een totaal van 23 in de oppositie. De Open Vld-lijst wordt getrokken door Pascale Alaerts. Ook Vlaams parlementslid Daniëlle Vanwesenbeeck zal op de lijst staan. Voormalig burgemeester Freddy Vranckx neemt dan weer afscheid van de politiek.
Als lijsttrekker zal Pascale Alaerts het in oktober moeten opnemen tegen staatssecretaris en titelvoerend burgemeester Theo Francken, die de N-VA-lijst trekt. De CD&V-lijst wordt getrokken door schepen Paul Duerinckx, die van Lubbeek Leeft door schepen Gilberte Muls en die van Groen door Werner Boullart. Het is onduidelijk wie de sp.a-lijst trekt.

bron: Belga