Twee verdachten voorgeleid na schietpartij Spa

De broer en een vriend van de hoofdverdachte van de schietpartij in Spa worden morgen voorgeleid in Amsterdam. Dan wordt bekeken of de twee in “overleveringsdetentie” worden geplaatst. België heeft Nederland immers gevraagd het duo uit te leveren. De twee mannen werden eerder deze week in Nederland opgepakt. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de schietpartij in Spa waarbij dit weekend een politieagent om het leven kwam. Zondagmorgen was al de Nederlander Yvo T. (uit Limburg) aangehouden. Hij zat zaterdagnacht samen met zijn broer en een vriend in een taxi in Spa na te zijn geweigerd bij een café, waar hij een vuurwapen had getoond. Even later zou hij de politie-inspecteur hebben doodgeschoten.

T. is beschuldigd van moord en een moordpoging op een andere agent. De Belgische autoriteiten hebben Nederland gevraagd het duo dat met T. in de taxi zat, uit te leveren.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zegt dat de voorgeleiding bij de officier van justitie morgen uitsluitend om het verzoek tot uitlevering draait, niet om de inhoud van de zaak. Mochten de twee zich niet verzetten tegen uitlevering, dan zouden ze in principe binnen tien dagen aan België kunnen worden overgedragen. Als ze zich er wél tegen verzetten, dan gaat het uitleveringsverzoek naar de rechtbank en die moet er binnen negentig dagen een uitspraak over doen.

bron: Belga