Sharapova moet strijden tegen veterane Schnyder

Sharapova moet strijden tegen veterane Schnyder
Sharapova moet strijden tegen veterane Schnyder

Maria Sharapova (WTA 22) heeft zich gisteren niet zonder slag of stoot kunnen kwalificeren voor de tweede ronde op de US Open. De Russische had bijna twee uur nodig om in twee sets (6-2 en 7-6 (8/6)) afstand te nemen van de 39-jarige Zwitserse Patty Schnyder (WTA 186). De 31-jarige Sharapova, winnares van de US Open in 2006, erkende na afloop dat het nog beter kon. “Ik maakte meteen in het begin al heel veel fouten. Zij kon daarvan profiteren en groeide in de wedstrijd. Ik was er te veel mee bezig de partij snel af te maken, waardoor mijn spel te gehaast was. Ik moet de komende dagen hard werken om beter te worden.”

Voor Patty Schnyder was het haar eerste grandslamtoernooi sinds 2011. De Zwitserse was inactief tussen mei 2011 en juli 2015 en begon nadien via het ITF-circuit aan haar weg terug naar boven. Zeven jaar na haar nederlaag in de eerste ronde op Roland Garros vierde ze gisteren haar terugkeer op het hoogste niveau.

In de tweede ronde treft Sharapova de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 51), die in haar eerste ronde in drie sets (6-3, 3-6 en 7-5) afrekende met de Amerikaanse Alison Riske (WTA 75).

bron: Belga