Nieuw schooljaar – “Zeer krappe timing om modernisering op tijd te laten starten”

Nieuw schooljaar - "Zeer krappe timing om modernisering op tijd te laten starten"

De modernisering van het middelbaar onderwijs komt er aan over amper één jaar, ze gaat in op 1 september 2019. “Dat betekent dat het nog een heel druk jaar wordt”, zegt Raymonda Verdyck, afgvaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) in een gesprek met Belga. “De timing is wel héél krap.”

“We zijn heel blij dat er intussen besloten is over de nieuwe eindtermen”, zegt Verdyck, “maar er is nog een hele weg af te leggen. Zo moet het Vlaams parlement zijn zeg nog kunnen doen, en leerplannen kunnen pas goedgekeurd worden, nadat de eindtermen definitief zijn vastgelegd. Met die leerplannen moeten scholen aan de slag gaan om de vertaling te maken naar de klasvloer.”
“De timing blijft dus erg krap en spannend om de hele klus op tijd geklaard te krijgen. En ook daarna is er nog veel werk aan de winkel, want we starten volgend schooljaar met de eerste graad, maar we moeten dan nog voortwerken voor de tweede en derde graad, en dat betekent dat het zowel voor het volgende schooljaar spannend wordt als voor de jaren daarna.”

bron: Belga