Mark Cavendish blijft aan de kant met virus

Mark Cavendish blijft aan de kant met virus
Mark Cavendish blijft aan de kant met virus

Mark Cavendish (Dimension Data) moet niet meteen terug op de fiets verwacht worden. Dat bevestigde zijn team vandaag in een persbericht. Bij onderzoek werd de aanwezigheid van het virus van Epstein-Barr geconstateerd. “Dit is de reden waarom ik mezelf fysiek al een tijdje niet goed voel”, legde ‘Cav’ zelf uit. “Ik voelde al een hele tijd dat er iets niet klopte.” Het onderzoek bracht naar voren dat Cavendish al enkele maanden met het virus sukkelde en er diverse wedstrijden mee reed. Hij krijgt nu volledige rust voorgeschreven, vooraleer de trainingen te hervatten.

De Brit liet weten opgelucht te zijn de reden van zijn dip te kennen. “Ik ben blij dat het eindelijk duidelijk is waarom mijn prestaties al een tijd niet optimaal waren.”

De laatste wedstrijd van Cavendish dateert van de Prudential Ride Londen eind juli. Voordien eindigde hij in de elfde etappe van de Tour buiten tijd. De sprinter had van het EK in Glasgow begin augustus een groot doel gemaakt, maar moest enkele dagen voor de start forfait geven op advies van het Britse medische team.

Bron: Belga