Marc Dutroux bereid nabestaanden te antwoorden als zij dat willen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marc Dutroux is bereid antwoorden te geven aan de nabestaanden van zijn slachtoffers, als die vragen voor hem zouden hebben. Dat blijkt uit de brief die Dutroux' advocaat Bruno Dayez onlangs geschreven heeft aan zijn slachtoffers en de families van zijn slachtoffers. De RTBF bericht over sommige elementen uit die brief. "Ik bevestig u dat mijnheer Dutroux me verzekerd heeft dat hij jullie nooit meer uit eigen beweging zal contacteren, maar dat hij bereid is jullie te antwoorden als jullie hem willen bevragen", aldus Dayez in de brief. Hij opent daarmee de deur naar rechtstreekse communicatie tussen Dutroux en zijn slachtoffers. Al 22 jaar zit hij opgesloten.

De advocaat erkent nog dat de nabestaanden terecht van hem rekenschap vragen en antwoorden willen op hun vragen.

Om vervroegd vrij te komen, moet Dutroux beantwoorden aan verschillende voorwaarden. Drie van de vijf voorwaarden gaan rechtstreeks over de slachtoffers, onder meer over hoe Dutroux zich tegenover hen verhoudt.

Deze brief zou daarin passen, maar overtuigt de advocaat van Laetitia Delhez en Jean-Denis Lejeune, Georges-Henri Beauthier, amper. "Dit is een procedureargument om de procedure voor de strafuitvoeringsrechtbank voor te bereiden", aldus Beauthier. "Ik zou willen dat dit soort discussies voor de rechtbank gebeurt, en niet in de media. Ik hou niet van de stroperige toon van deze brief."

bron: Belga