Gewonde transmigrant mag ziekenhuis verlaten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De transmigrant die afgelopen nacht gewond raakte bij een schietincident in Jabbeke, mag het ziekenhuis verlaten. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een zoekactie in de omgeving leverde geen concrete elementen op. De feiten speelden zich even voor 1 uur af, wellicht tijdens een confrontatie tussen twee groepen transmigranten. De precieze omstandigheden van het schietincident blijven voorlopig nog onduidelijk. In ieder geval liep een persoon een schotwonde op, maar de verwondingen bij het slachtoffer blijken mee te vallen. De man, die uit Soedan afkomstig beweert te zijn, mag woensdagnamiddag het ziekenhuis al verlaten.

In de omgeving van de snelwegparking van Jabbeke hield de politie een uitgebreide zoekactie. De actie leverde voor het onderzoek echter geen concrete elementen op. In totaal werden wel acht transmigranten opgepakt, maar zij hebben in principe niets met met incident te maken. Zij zullen na verhoor ter beschikking gesteld worden van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het is niet het eerste gewelddadige incident in de omgeving van een snelwegparking. Begin augustus raakte in Westkerke een Soedanees levensgevaarlijk gewond bij een confrontatie tussen twee groepen transmigranten. In dat dossier wordt de betrokkenheid van een Egyptische mensensmokkelaar onderzocht. De West-Vlaamse parkings langs de E40 vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelbendes. Transmigranten proberen zich te verstoppen op vrachtwagens richting Calais, om zo tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken.

bron: Belga