Verkoop beschermende kledij tegen messteken stijgt enorm

BladeRunner
Foto BladeRunner

Als je nog een handeltje wil opstarten, lijkt het slim om dit te doen in steekwerende kleding. Het – in de beveiligingsbranche vrij bekende – Londense kledingmerk BladeRunner zag deze zomer namelijk een stijging van maar liefst 22 procent in de verkoop van steekwerende vesten.

In de Engelse hoofdstad zijn de laatste tijd veel steekincidenten, waardoor mensen zich niet meer veilig voelen. Veel agenten en beveiligers hebben een bestelling gedaan bij de BladeRunner, weet Metro UK. Maar volgens Lee Marks, de manager van het bedrijf, komen er steeds meer aanvragen van gewone burgers binnen. Vooral medewerkers van moskeeën en synagogen bestellen de bijzondere kleding, omdat ze aanvallen vrezen.

Anonieme klanten

Hierdoor ziet BladeRunner de verkoop stijgen. In de zomermaanden verkochten ze 22 procent meer steekwerende vesten die zo’n 88 euro per stuk kosten. Het bedrijf weet echter niet van alle bestellingen wie ze plaatst en sluit dus ook niet uit dat de kledingstukken in ‘verkeerde handen’ vallen. Zo zouden bendes ze bijvoorbeeld kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen rivalen als ze van plan zijn een aanval uit te voeren. “Het is uiteraard mogelijk dat deze mensen een bestelling plaatsen. We weten niet of het een ouder of een bendelid is, maar hoe dan ook helpen we mensen zichzelf te beschermen”, vertelt Marks.

Bron: Metro Nederland